GINECOLOGIE



AB Medica oferă tratamente de ginecologie pentru o serie de probleme care afectează sănătatea reproductivă a femeilor. Ginecologia este o ramură a medicinei care se ocupă de studierea, tratarea și monitorizarea sistemului genital feminin.

Ginecologia este o ramură a medicinei care se ocupă de studierea, tratarea și monitorizarea sistemului genital feminin.

Denumirea profesională a medicului specializat în ramura ginecologiei se numește ginecolog, și se ocupă de femei din toate categoriile de vârstă, de la pubertate , în perioada fertilă , până la menopauză și în post menopauză . Ginecologia se ocupă și de probleme legate de sfera reproductivă și tehnicile de fertilizare asistată.

În timpul pubertății apar atât de multe ajustări în corpul unei fete, încât s-ar putea să vă fie rușine, să vă fie jenă sau să vă simțiți stânjenită de propria formă.

În cele din urmă, dacă nu ați mai fost niciodată la un ginecolog, este normal să aveți emoții cu privire la ceea ce se va întâmpla când veți merge.

De aceea, perspectiva examinării ginecologice inițiale poate fi destul de intimidantă. Știm cu toții cât de vital este să avem grijă de noi înșine și să ne vizităm ginecologii în mod regulat la fiecare 6 luni.


De ce este necesar să vizitezi regulat medicul ginecolog:

Controalele ginecologice regulate se efectuează din cel puțin trei motive majore:

• Informare - Puteți primi informații precise și de încredere cu privire la schimbările fizice, menstruație, sex, sexualitate, sarcină și multe altele de la medicii noștri certificați.

• Prevenție - Puteți afla mai multe despre prevenirea sarcinii și a bolilor cu transmitere sexuală.

• Tratament - Dacă aveți probleme menstruale, disconfort sau alte probleme genitale, medicul ginecolog va efectua o serie de examinări pentru a determina sursa și pentru a sugera un tratament.

Ce trebuie să faci înainte de consult:

Este indicat să programați consultul ginecologic în mijlocul perioadei dintre ciclurile menstruale și este recomandat ca înainte cu 48 de ore de control, să nu aveți contact sexual, să nu folosiți produse de igienă intimă (geluri, ovule, creme) și să evitați spălăturile vaginale.

Medicul vă va pune o serie de întrebări referitoare la sănătatea dumneavoastră și a familiei, așa că este esențial să vă documentați și să vă gândiți din timp la răspunsurile pe care le veți da:

La ce vârstă ați avut prima menstruație?

Data la care ați avut ultima menstruație?

Cum este ciclul dvs. menstrual? Regulat sau neregulat? Abundent sau ușor? Dureros?

Câte zile durează?

Dacă dvs. sau membrii familiei (în special mama, bunica din partea mamei sau sora) au/ au avut anumite boli?

Dacă ați avut vreo operație în trecut?

Dacă în prezent urmați un tratament și pentru ce anume?

Dacă sunteți alergica la vreun medicament?

Care este stilul dvs. de viață în prezent: Fumați? Faceți sport? Consumați alcool? Tineți vreo dieta?

De asemenea, dacă v-ați început deja viața sexuală, medicul ginecolog vă va întreba:

Dacă folosiți vreo metodă contraceptivă și care este aceea?

Dacă ați avut vreodată vreo infecție cu transmitere sexuală?

Care este data ultimului raport sexual?

Dacă partenerul este unul stabil și constant.

Medicii AB Medica recomandă să nu amânați controalele și analizele de ordin ginecologic din cauza jenei sau a fricii, deoarece aceste mici detalii pot face diferența între un stil de viață sănătos și apariția unei probleme ce poate avea repercursiuni grave asupra vieții dvs.