PEDIATRIE & CARDIOLOGIE PEDIATRICĂ


Medicul pediatru este specialistul copiilor, care se ocupă nu numai cu îngrijirea lor medicală atunci când sunt bolnavi acut sau cronic, ci și atunci când aceștia sunt sănătoși și merg la controale de rutină. Medicul pediatru se ocupă de sănătatea fizică, mentală și emoțională a copiilor pe care îi are în grijă, în fiecare etapă de dezvoltare, atât în caz de boală, cât și în caz de sănătate. Pediatrul este, așadar, aliatul părinților în creșterea și dezvoltarea sănătoasă a fiecărui copil.


Când este indicat să duci copilul la medicul pediatru:


Alegerea unui medic pediatru este una dintre cele mai importante decizii pe care o mamă sau o viitoare mamă le va lua pentru cel mic. Noi considerăm că este așa, deoarece vă puteți vedea medicul pediatru de cel puțin 11 ori în primul an. Pur și simplu spus, vei vizita medicul pediatru încă de la începutul existenței copilului tău.


O vizită la medicul pediatru nu este doar pentru copiii bolnavi. Un control medical este necesar în orice moment pe parcursul creșterii sănătoase a copilului, al dezvoltării fizice și emoționale, al monitorizării și conștientizării schimbărilor care au loc cu acesta, precum și din dorința părinților de a înțelege și de a ști cât mai multe despre copilul lor. Drept urmare, se recomandă ca femeile însărcinate să consulte un astfel de specialist pentru a primi sfaturi, pe care să le pună în aplicare din primele minute de viață ale celor mici.

Vizitele medicale recomandate în primul an de viață :


Primul an de la naștere, al unui copil este, fără îndoială, cea mai frumoasă perioadă din viața oricărui părinte. Este, de asemenea, și cea mai dificilă, imprevizibilă și solicitantă perioadă. Acesta este motivul pentru care a fost creată această ramură a pediatriei. Medicii și părinții vor forma echipa ideală pentru o dezvoltare liniștită, sănătoasă și atent gestionată, a copiilor.

Ce cuprinde prima vizită la medicul pediatru:

  • Măsurarea celui mic (lungimea corpului, circumferinta capului, kg, etc.)

  • Identificarea unor semne din naștere

  • Se vor verifica urechile, gura, ochii și reflexele

  • Se va monitoriza modul în care s-au vindecat buricul, articulatiile și organele genitale

  • Verificarea problemelor de pozitie sau malformații, pentru a le corecta din timp

  • Programul meselor și al somnului

  • Cantitatea de lapte pe care cel mic trebuie să o mănânce și ce tip de lapte îi este indicat

  • Igiena zilnică

  • Schema vaccinurilor obligatorii din primul an de viață

TE AȘTEPTĂM!